Wil je tennissen…eerst afhangen

Wil je zien of er op de Vale Ouwe banen vrij zijn voor of gereserveerd voor de trainer of toernooien, dan kan je direct in het afhangbord kijken.

Afhangreglement

 1. Je dient altijd af te hangen met een geldige KNLTB-pas.
 2. Personen, die zonder afgehangen te hebben met een geldige pas en/of personen, die spelen met iemand die niet afgehangen heeft met een geldige pas, kunnen direct en zonder pardon van de baan gehaald worden.
 3. De speeltijd is voor het dubbelspel maximaal 45 minuten. De speeltijd is voor het enkelspel maximaal 30 minuten.
 4. Afhankelijk van de beschikbaarheid van banen, hang je in eerste instantie af op de lege banen en vervolgens op die baan waarop het eerst gestopt moet worden.
 5. De baan dient voor het verlaten altijd geveegd worden.
 6. Tussentijds mag niemand van de baan gehaald worden, met uitzondering van punt 2.
 7. Indien de banen niet bespeeld worden dan mogen deze door iedereen gebruikt worden en anders volgens het baanschema.
 8. Het is niet toegestaan om bijvoorbeeld vijf minuten voor het einde van uw speeltijd, even snel de baan te verlaten om opnieuw af te hangen voor de volgende 30 c.q. 45 minuten.
 9. Je kunt geen baan afhangen wanneer je niet persoonlijk of als compleet team op het park aanwezig bent.
 10. Op de banen is alleen tenniskleding toegestaan en alleen schoeisel bestemd voor gravelbanen.
 11. Het baanschema vervalt tijdens toernooien en tossavonden.
 12. Voor de maandag-, woensdag- en vrijdagochtend toss geldt dat als er acht banen beschikbaar, er vijf gebruikt mogen worden, en als er vier banen beschikbaar, er twee gebruikt mogen worden. Er moeten dus altijd twee vrije banen zijn.
 13. Het is toegestaan om als introducee een baan af te hangen: de introducee moet dan 5 euro betalen in de kantine. Natuurlijk moet er altijd wel samengespeeld worden met een lid van de club. Uiteindelijk mag een introducee maximaal 3x mee tennissen en dient daarna lid te worden.

Hoe kan ik inloggen op het afhangbord?

Om thuis in te loggen op www.jiba-afhangbord.nl heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze staan in de brief die je gekregen hebt, toen het afhangbord op de tennisclub geïntroduceerd werd. Als je echter de code niet meer weet, vraag deze dan op via info@valeouwe.nl.
Wanneer je voor het eerst inlogt, dan doe je dit met je bondsnummer en het door de vereniging verstrekte wachtwoord.
Na de eerste inlog kom je binnen op je profielpagina: hier kan je zaken als e-mailadres, wachtwoord, persoonlijke gegevens etc. opvragen en eventueel wijzigen. Vergeet alleen niet je gewijzigde gegevens op te slaan. Je kunt altijd naar je profielpagina terugkeren om instellingen aan te passen. Je vindt de link naar je profielpagina naast je pasfoto.
Nadat je bent ingelogd, kun je de actuele baanbezetting op de vereniging bekijken. Kies dan voor ‘Jiba Afhangbord’ in het linker menu van de Jiba afhangpagina.
Voor een complete handleiding met betrekking tot het afhangbord, dan je hier klikken (kies daarna optie 2).