Onze club

Ons tennispark ligt aan de buitenrand van Putten waardoor het zeer goed te bereiken is en er voldoende parkeergelegenheid is. Het park bestaat uit acht buitenbanen (gravel en smashcourt) en een tennishal met drie binnenbanen (Dura Twin tapijt, ingestrooid met rubberen korrels). Zo kan er het hele jaar door, zowel binnen als buiten (mits er geen sneeuw ligt), getennist worden. U kunt natuurlijk ook ons mooie park bezoeken (zie Contact) en onder het genot van een drankje in ons gezellige clubhuis de sportieve sfeer van de vereniging proeven. 

In 2016 vieren we dat P.L.T.C. de Vale Ouwe 50 jaar bestaat. De geschiedenis van De Vale Ouwe begint aan De Laak in Putten op de privétennisbanen van de heer J. Kalt die een aantal gravelbanen exploiteerde genaamd tennispark ‘De Valouwe’. En omdat tennissen een populaire sport was die veel werd beoefend, was er nauwelijks tijd en ruimte om te tennissen, aangezien de banen snel volgeboekt waren. Er kwamen dan ook steeds meer stemmen om een open club op te richten en dat gebeurde in 1966.

Op 16 maart 1966 was de oprichting van de Puttense Lawn Tennis Club De Vale Ouwe in het clubgebouw van Kalt een feit. In de jaren die volgden kwam er door een toenemend aantal leden, snel ruimtegebrek op het tennispark aan De Laak. Begin jaren ’70 werd sportpark De Putter Eng ontworpen, waar ook ruimte was voor een tennispark. Echter, een bezwaarschrift van de heer Kalt richting de gemeente volgde, want hij wilde niet dat de spelers van de Vale Ouwe zouden vertrekken. Natuurlijk wilde De Vale Ouwe best blijven, maar dan moesten er wel nieuwe banen komen.

In het najaar van 1976 liep de relatie tussen de heer Kalt en de tennisvereniging definitief stuk en was De Vale Ouwe gedwongen om naar een voormalige accommodatie in het park Klaarwaterbos van Korfbalvereniging De Meeuwen te vertrekken. Het half verharde veld van De Meeuwen werd gereed gemaakt voor tennisbanen. In driekwart jaar groeide het ledental verder van 350 naar 525. Er was maar één probleem: er mocht niet op zondag gespeeld worden. In een kort geding tegen de gemeente bij de rechtbank in Zwolle werd de vereniging toch in staat gesteld om op zondag te spelen.

En in januari 1986 startte de bouw van het tenniscomplex aan de Hooiweg, waar De Vale Ouwe nu nog steeds met veel plezier is gehuisvest. Bijna twee jaar later werd de nieuwe plek officieel geopend. De grootste prestatie, die de club heeft bereikt, is dat er in 1992 een tennishal is gebouwd waar nu nog steeds vele sporters gebruik van kunnen maken. En geheel uit eigen middelen zijn er drie binnenbanen aangelegd met speciaal verend tapijt.

De vereniging wordt gedragen door de vele vrijwilligers. Zo zijn er genoeg mensen die een bardienst willen draaien of die het clubhuis schoonmaken en anderen die het buitenterrein piekfijn in orde houden. Natuurlijk kunt u ons mooie park bezoeken (zie Contact) en ons gezellige clubhuis bekijken. De mensen achter de bar kunnen u nog veel meer vertellen over onze mooie vereniging.

Op deze website wordt u op de hoogte gehouden van wat we aan te bieden hebben op het gebied van trainingen, competities of toernooien, hoe u lid kunt worden, wie wat doet in het bestuur van onze vereniging en uiteraard alles over de komende jubileumfestiviteiten.