Competitie

De leukste periode van het tennisseizoen gaat bijna weer van start: de KNLTB Voorjaarscompetitie! Ben je al flink aan het trainen met je team? Of wacht je nog even tot de kou voorbij is? Belangrijk in de voorbereiding is om te trainen op je sterke punten en de (eventueel bekende) zwakke punten van je tegenstander.

Er doen dit jaar iets meer dan 30.000 teams mee aan de competitie (inclusief de Groene Competitie). In de nieuwe competitievormen is een flinke stijging te zien in het aantal teams en clubs dat hieraan mee doet. Zo doen er 669 teams van 431 clubs mee aan de 8&9-competitie (t.o.v. 594 teams van 368 clubs in 2017) en 983 teams van 465 clubs aan de Zomeravondcompetitie (t.o.v. 888 teams van 409 clubs in 2017). De teams van de Vale Ouwe die meedoen, vind je hier.

NIEUW – Verkort Spelen
Vanwege de behoefte bij verschillende doelgroepen naar kortere en planbare competitiedagen, gaat er vanaf de Voorjaarscompetitie 2018 verkort gespeeld worden in alle gemengd- en dubbelpartijen. Dit betekent een wedstrijdtiebreak in plaats van een volledige derde set. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie en de vrijdagavondcompetities in de districten Den Haag en Rotterdam geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic.

datacompetitie2018